Javno ali ilegalno delovanje?

Če želimo biti uspešni pri reševanju planeta iz krempljev nenasitnega kapitala (ki ima v svojih rokah, preko države, tudi vsa sredstva represije), moramo svoj upor organizirati na več nivojih.

V DGR glavno ločnico vlečemo med javnim in ilegalnim delovanjem. Na kratko povedano, pri javnem delovanju uporabljamo javno dostopne kanale za organiziranje, delovanje in komunikacijo. Naša dejavnost je na očeh javnosti in kontakt z nami preprost. Na drugi strani so ilegalne skupine (ki lahko obstajajo ali ne, teh informacij nimamo in ne želimo imeti). Te skupine delujejo in izvajajo akcije, ki niso nujno v skladu z zakonom in se ne smejo posluževati enakih taktik oziroma komunikacijskih kanalov, kot jih uporabljamo javno delujoče skupine. Še več; za dobrobit in varnost vseh vpletenih je nujno, da med javnim in podzemnim obstaja stroga, brezkompromisna ločnica. Nadzemno delujoče skupine ne smejo biti v nobenem stiku s podzemnimi.

Zato je nujno, da se vsak, ki se želi aktivirati, najprej pouči o razliki med javnim in ilegalnim delovanjem. Deluje lahko le znotraj ene izmed teh opcij. Gibanje DGR in skupina DGR Slovenia sta izrecno javni pobudi, ki nista povezana z nobeno ilegalno delujočo pobudo. Ne iščemo, ne dajemo nobenih informacij in ne odgovarjamo na vprašanja o ilegali.

O razlogih, zakaj je takšna stroga ločnica nujna, se lahko poučiš na tej povezavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *